Welcome Guest ( Log In | Register ) Search | Member List | Help

Pages: (15) < [1] 2 3 4 5 6 ... > ( Go to first unread post )
iz riznice Isusove mudrosti, obavezno citajte prvi post
« Next Oldest | Next Newest » Track this topic | Email this topic | Print this topic
merry
Posted: Nov 10 2004, 10:34 AM 146273 Quote u Brbljanje Quote u Pitanja za moderatore Quote u The Best of the Board Quote u Sastanke

Steward of Gondor

Group: Hosts
Member No.: 7

vazi isto kao kod topica „iz riznice Salomonove mudrusti“
stavit cu jednom tjedno jednu izjavu od Isusa u topic,
pa onda mozemo to
citati
razmisliti o tome
reci kako to razumijemo
ili reci da to ne razumijemo
da se slazemo time, jer....
da se ne slazemo time, jer....
itd.

kratko receno, samo cemo u ovim topicu govoriti o izjavu koja ce biti “tema tjedna”
o svim ostalim vjerskim temama mozemo u drugim topicama pricati

hug.gif

merry
Posted: Nov 10 2004, 10:36 AM 146275 Quote u Brbljanje Quote u Pitanja za moderatore Quote u The Best of the Board Quote u Sastanke

Steward of Gondor

i ovo kao prvo

Blago mirotvorcima, jer ce se zvati sinovi Bozji.

Varda
Posted: Nov 10 2004, 11:35 AM 146303 Quote u Brbljanje Quote u Pitanja za moderatore Quote u The Best of the Board Quote u Sastanke

V a l i e

Group: Members
Member No.: 83

wub.gif A kako drugačije da nazoveš one koji donose mir, ljubav, radost.... i ne griješe yes.gif

Boromir
Posted: Nov 10 2004, 11:59 AM 146314 Quote u Brbljanje Quote u Pitanja za moderatore Quote u The Best of the Board Quote u Sastanke

Ranger of the North

Member No.: 48

QUOTE (merry @ Nov 10 2004, 11:35 AM)

Blago mirotvorcima, jer ce se zvati sinovi Bozji.

...prema ovome izgleda da se Isus ne bi složio s parolom da su svi ljudi na Svijetu Božja djeca lookaround.gif whistling.gif

Varda
Posted: Nov 10 2004, 12:06 PM 146320 Quote u Brbljanje Quote u Pitanja za moderatore Quote u The Best of the Board Quote u Sastanke

V a l i e

blink.gif Djeca jesu - ali zato nisu svi mirotvorci! dry.gif

Isilhin
Posted: Nov 10 2004, 04:06 PM 146601 Quote u Brbljanje Quote u Pitanja za moderatore Quote u The Best of the Board Quote u Sastanke

.

Member No.: 223

Nista novo.Opcenito bi bog kao trebao biti utjelovljenje ljubavi ,radosti , mira ....itd pa mu se sigurno svida ako netko cini takve stvari iako mislim da je konflikt ponekada potreban jer se na njemu ujedno moze jacati karakter osobe..naravno pod time nisam mislio na fizicke obracune..

merry
Posted: Nov 10 2004, 06:40 PM 146688 Quote u Brbljanje Quote u Pitanja za moderatore Quote u The Best of the Board Quote u Sastanke

Steward of Gondor

QUOTE (Moon Elf @ Nov 10 2004, 04:06 PM)
Nista novo.Opcenito bi bog kao trebao biti utjelovljenje ljubavi ,radosti , mira ....itd pa mu se sigurno svida ako netko cini takve stvari iako mislim da je konflikt ponekada potreban jer se na njemu ujedno moze jacati karakter osobe..naravno pod time nisam mislio na fizicke obracune..

slazem se s tobom cool.gif

Varda
Posted: Nov 11 2004, 11:41 AM 147069 Quote u Brbljanje Quote u Pitanja za moderatore Quote u The Best of the Board Quote u Sastanke

V a l i e

huh.gif Meni sad to liči na - stvori konflikt da vidiš koliko si jak i čiji je karakter jači i koji će prevladati. A-a no.gif no.gif - uopće mi se ne sviđa takvo što, mada si u pravu da je ponekad takvo što potrebno. Sad ima li smisla, Moon elf - nisam baš sigurna.... ph34r.gif

Boromir
Posted: Nov 11 2004, 12:51 PM 147124 Quote u Brbljanje Quote u Pitanja za moderatore Quote u The Best of the Board Quote u Sastanke

Ranger of the North

Member No.: 48

QUOTE (Varda @ Nov 10 2004, 01:05 PM)
blink.gif Djeca jesu - ali zato nisu svi mirotvorci! dry.gif

smile.gif Bok Varda!
Evo nas opet u dijalogu... fino! yes.gif

Ako ćemo pošteno saslušati Isusa, On ipak nije mislio baš ovo što si zaključila jer to bi zvučalo otprilike ovako: "Blago mirotvorcima jer će se zvati kao i oni koji nisu mirotvorci.." wacko.gif ...to baš i nema smisla zar ne? conf44.gif

Ja bih prije rekao da Isus ovdje kaže kako je mirotvorstvo obilježje Božjeg karaktera te tko je i sam mirotvorac time nasljeđuje Božje "duhovne gene" i tako biva identificiran ("zvat će se") kao Božje djete huh.gif
Isus kaže da je to Blagoslov i blago onima koji to čine! yes.gif

Onaj koji nije mirotvorac - (bilo pasivno pod životnom parolom "Ja volim samo sebe, za druge mi se...khm ph34r.gif "; bilo aktivno pod životnom parolom "Inšalah!!!!" death.gif ) - po ovoj liniji Isusove tvrdnje, zapravo sediskvalificirao iz Božje obitelji. sad.gif

...a po primjeru Isusovog mirotvorstva u Novom Zavjetu vidimo da ova tvorba i te kako uključuje konflikt i da je mirotvorstvo često zapravo borba huh.gif Sjetite se oštrog izgona trgovaca iz Hrama, i Kristovih oštrih sukoba s farizejima... unsure.gif pa ipak Biblija Krista naziva "Princem mira" yes.gif

Tako da se po tom pitanju slažem s Moonom i Merryem! booyah.gif

Vardo, ograničen sam na jedva jedan post po danu, tako da bih volio čuti što misliš o ovoj interpretaciji Kristove mudrosti, ali ću ti eventualno moći odgovoriti sutra. biggrin.gif

lord_nazgul
Posted: Nov 11 2004, 01:17 PM 147136 Quote u Brbljanje Quote u Pitanja za moderatore Quote u The Best of the Board Quote u Sastanke

lord_nazgűl

Member No.: 260

Ljudi moji nemojte zaboraviti da je Isus bio Bog i čovjek i da je imao i sve slabosti i vrline ljudskog roda.

činjenica da je istrao trgovce iz hrama je slika sina koji goni iz kuće svoga oca one koji su ušli a ne pokazuju dužno poštovanje.

što se tiče njegova sukoba sa farizejima sve je počelo od osnovnog konflikta judeizma i ideje koju je On donio ljudima. Nije čovjek zbog subote, nego subota zbog čovjeka.

Isus govori kakav odnos treba imati sa Bogom ali za razliku od farizeja koji su svoje znanje i stav temeljili iskljkučivo na mojsijevu zakonu koji neije poznavao iznimne slučajeve i koji je čovjeka stavio na poziciju roba tore, Isus pokazuje solidarnost i razumijevanje za čovjeka i njegove osobine.

yes.gif

Varda
Posted: Nov 11 2004, 04:01 PM 147234 Quote u Brbljanje Quote u Pitanja za moderatore Quote u The Best of the Board Quote u Sastanke

V a l i e

QUOTE (Boromir @ Nov 11 2004, 01:50 PM)

Ja bih prije rekao da Isus ovdje kaže kako je mirotvorstvo obilježje Božjeg karaktera te tko je i sam mirotvorac time nasljeđuje Božje "duhovne gene" i tako biva identificiran ("zvat će se") kao Božje djete huh.gif
Isus kaže da je to Blagoslov i blago onima koji to čine! yes.gif

biggrin.gif Boromire!!!! klap.gif hug.gif

mirotvorac - Božje dijete! OK

Božji sinovi - Božje dijete ... blink.gif koja igra riječi ph34r.gif

Gle sad samo prije nego što krenemo dalje stojiš li na tvrdnji da smo svi djeca Božja! Ja mislim da jesmo - ali....nismo svi za mir - ljubav - slogu - radost....

Suprotno od toga je - zloba - zavist - bijes .....

Ja želim mir i borim se protiv zla - što sam ja: mirotvorac, zloća ili nešto drugo.... a sve zbog silnog nastojanja da maknem zloću, a mogu je maknuti ako joj se suprotstavim...što neminovno dovodi do izazivanja i konflikata...

Jesam li još uvijek mirotvorac ili sam nesreća za ljudski rod!

Boromire slažeš se s merryem i Moon Elfom u tvrdnji - citiram "kako je konflikt potreban jer se na njemu ujedno može jačati karakter osobe"...

imaš kaj za reći ????? tongue.gif

Varda
Posted: Nov 11 2004, 04:02 PM 147236 Quote u Brbljanje Quote u Pitanja za moderatore Quote u The Best of the Board Quote u Sastanke

V a l i e

QUOTE (lord_nazgul @ Nov 11 2004, 02:16 PM)
Ljudi moji nemojte zaboraviti da je Isus bio Bog i čovjek i da je imao i sve slabosti i vrline ljudskog roda.

Nismo zaboravili lorde, kao ni to koliko je njegov jezik oštar i nemilosrdan u iznošenju istine! hug.gif wub.gif

antocjo
Posted: Nov 11 2004, 04:05 PM 147238 Quote u Brbljanje Quote u Pitanja za moderatore Quote u The Best of the Board Quote u Sastanke

By the blood of the Lamb is my life kept safe

Group: Admin
Member No.: 5

QUOTE (Varda @ Nov 11 2004, 04:00 PM)
Gle sad  samo prije nego što krenemo dalje stojiš li na tvrdnji da smo svi djeca Božja! Ja mislim da jesmo...

prema ovome sto je napisao ne bi se moglo reci...

QUOTE (Boromir @ Nov 10 2004, 11:58 AM)
...prema ovome izgleda da se Isus ne bi složio s parolom da su svi ljudi na Svijetu Božja djeca lookaround.gif  whistling.gif

Varda?

lord_nazgul
Posted: Nov 11 2004, 05:58 PM 147318 Quote u Brbljanje Quote u Pitanja za moderatore Quote u The Best of the Board Quote u Sastanke

lord_nazgűl

Member No.: 260

teška je zadaća svjedočiti i govoriti u Njegovo ime. Nije lako iznosti istinu tamo gdje je laž ali je zato takvo što unutarnje zadovoljstvo i mir, da ne govorimo kako je velika plaća ko GAZDE GORE za takve zasluge. zjev.gif

Varda
Posted: Nov 12 2004, 08:24 AM 147678 Quote u Brbljanje Quote u Pitanja za moderatore Quote u The Best of the Board Quote u Sastanke

V a l i e

QUOTE (antocjo @ Nov 11 2004, 05:05 PM)

QUOTE (Boromir @ Nov 10 2004, 11:58 AM)
...prema ovome izgleda da se Isus ne bi složio s parolom da su svi ljudi na Svijetu Božja djeca lookaround.gif  whistling.gif

Varda?

Daaaaaa??? Pitaj Boromira zašto tako misli, jer ja znam da smo stvoreni na sliku i priliku Božju i da smo njegova djeca. ALI NISU SVI MIROTVORCI! Točka! wink.gif

216 replies since Nov 10 2004, 10:34 AM Track this topic | Email this topic | Print this topic
Pages: (15) < [1] 2 3 4 5 6 ... >
Back to Biblija

[ Script Execution time: 0.0261 ]   [ 9 queries used ]   [ GZIP Enabled ]