Welcome Guest ( Log In | Register ) Search | Member List | Help

Pages: (2) < [1] 2 > ( Go to first unread post )
Strah od ljudi i strah Božji
« Next Oldest | Next Newest » Track this topic | Email this topic | Print this topic
antocjo
Posted: Sep 28 2005, 09:48 AM 389670 Quote u Brbljanje Quote u Pitanja za moderatore Quote u The Best of the Board Quote u Sastanke

By the blood of the Lamb is my life kept safe

Group: Admin
Member No.: 5

"Strah čovjeku postavlja zamku, a tko se uzda u Jahvu, nalazi okrilje." (Izreke 29:25)

Evenstar
  Posted: Sep 30 2005, 10:57 AM 391174 Quote u Brbljanje Quote u Pitanja za moderatore Quote u The Best of the Board Quote u Sastanke

:In Contact:

Group: Members
Member No.: 121

Vodi li ovakvo razmisljanje u samocu?...

antocjo
Posted: Sep 30 2005, 11:10 AM 391192 Quote u Brbljanje Quote u Pitanja za moderatore Quote u The Best of the Board Quote u Sastanke

QUOTE (Evenstar @ Sep 30 2005, 11:56 AM)
Vodi li ovakvo razmisljanje u samocu?...

huh.gif zasto to mislis iz ove izreke?

kakve veze strah ima sa tim? huh.gif

Evenstar
Posted: Sep 30 2005, 11:30 AM 391211 Quote u Brbljanje Quote u Pitanja za moderatore Quote u The Best of the Board Quote u Sastanke

:In Contact:

Member No.: 121

Pha div294.gif recimo.. strah me je nekoj osobi nesto reci jer necu biti shvacena ili ce mi se tako ciniti i onda radje pricam s Njim nego s 'pravim' ljudima... i tako to div294.gif

antocjo
Posted: Sep 30 2005, 11:45 AM 391226 Quote u Brbljanje Quote u Pitanja za moderatore Quote u The Best of the Board Quote u Sastanke

QUOTE (Evenstar @ Sep 30 2005, 12:29 PM)
Pha div294.gif recimo.. strah me je nekoj osobi nesto reci jer necu biti shvacena ili ce mi se tako ciniti i onda radje pricam s Njim nego s 'pravim' ljudima... i tako to div294.gif

pa upravo izreka govori da strah covjeku postavlja zamku wink.gif a posebno, strah od ljudi...

A kad se ulovis u zamku tesko se sam iskoprcati... i opet je rijesenje: K Jahvi su svagda oči moje upravljene, jer mi nogu izvlači iz zamke. (Ps 25:15)

u Jahvu se uzdam i neću se bojati: što mi može učiniti čovjek? (Psalam 56:12)

a i Isus je zapovjedio da se ne bojimo ljudi... a_ne.gif jer on je sa nama yes.gif

Anuviel
Posted: Sep 30 2005, 11:58 AM 391228 Quote u Brbljanje Quote u Pitanja za moderatore Quote u The Best of the Board Quote u Sastanke

Daughter of Fëanor Curufinwë, High King of Noldor

Member No.: 15

QUOTE (antocjo @ Sep 30 2005, 11:44 AM)
a i Isus je zapovjedio da se ne bojimo ljudi... a_ne.gif jer on je sa nama yes.gif

tesko se je ne bojat , kad ih ima toliko puno zlocestih i pakosnih na svijetu ph34r.gif no.gif

antocjo
Posted: Sep 30 2005, 12:08 PM 391235 Quote u Brbljanje Quote u Pitanja za moderatore Quote u The Best of the Board Quote u Sastanke

i sto ti mogu?

Evo sto je tocno Isus rekao: "Ne bojte se onih koji ubijaju tijelo, ali duše ne mogu ubiti. Bojte se više onoga koji može i dušu i tijelo pogubiti u paklu." (Mt 10:28)

a strah od Boga nije ono sto bi na prvu loptu rekli jer npr: U strahu je Gospodnjem veliko pouzdanje i njegovim je sinovima utočište. Strah Gospodnji izvor je života: on izbavlja od zamke smrti. (Izreke 14:26-27)

freya
Posted: Sep 30 2005, 12:31 PM 391238 Quote u Brbljanje Quote u Pitanja za moderatore Quote u The Best of the Board Quote u Sastanke

no title today

Member No.: 361

QUOTE (antocjo @ Sep 28 2005, 09:47 AM)
"Strah čovjeku postavlja zamku, a tko se uzda u Jahvu, nalazi okrilje." (Izreke 29:25)

Strah od nečega ili nekoga kojeg čovjek osjeća u srcu može sputavati njegove korake, priječiti ga da učini ono što bi morao učiniti ili, naprotiv, iz straha čini ono što ne bi trebao činiti.

To su zamke koje postavlja strah i u koje upadamo ako mu se prepustimo, umjesto da se predamo Jahvi s potpunim pouzdanjem jer znamo da nas on voli i vodi i briše svaki strah iz naših srca..... smile.gif

antocjo
Posted: Sep 30 2005, 12:48 PM 391244 Quote u Brbljanje Quote u Pitanja za moderatore Quote u The Best of the Board Quote u Sastanke

very good booyah.gif

Anuviel
Posted: Sep 30 2005, 01:57 PM 391288 Quote u Brbljanje Quote u Pitanja za moderatore Quote u The Best of the Board Quote u Sastanke

QUOTE (antocjo @ Sep 30 2005, 12:08 PM)
i sto ti mogu?

Evo sto je tocno Isus rekao: "Ne bojte se onih koji ubijaju tijelo, ali duše ne mogu ubiti. Bojte se više onoga koji može i dušu i tijelo pogubiti u paklu." (Mt 10:28)

pa sad vise nista a_ne.gif biggrin.gif flex.gif

al zamisli da si malo, jadno uplaseno, sramezljivo dijete koje po prvi put krene u skolu i onda upadne u razred s nekoliko takvih zlocestoca koje te pomalo pikaju svakog dana i tako sve do kraja osnovne skole...ispocetka podnosis nekako, ne obazires se, mislis proci ce ih...ali kako postajete stariji stvari postaju sve gore i gore...svakodnevno psihicko ubijanje u pojam takvim banalnim glupostima da je strahota...al dovoljno da se pocnes pitat je li problem u tebi kad te ne prihvacaju u razredu...i pocnes bivat sve povuceniji, jer se osjecas kao da se bas svi upravo tebi smiju i tebi izruguju...i tako uglavnom da ne duljim...danas bi to zvali buling zar ne unsure.gif e al dovoljno da se pocnes osjecat sj**** i da imas osjecaj da su svi protiv tebe...i onda dodjes u srednju i ljeto prije 1. srednje zivis u grcu i molis se svakodnevno Bogu da ne zavrsis u slicnom razredu, jer osjecas da takvu torturu vise ne bi mogao podnosit...i bojis se prvih par mjeseci s ikim stupit u kontakt, jer ne znas kako ce reagirat na tebe...dobro ili lose...al hvala bogu ekipa iz srednje je bila super i malo pomalo vjera u ljude se vratila i strah od ljudi je nestao yes.gif

uglavnom ono sto me nije ubilo, ojacalo me yes.gif

edit: popravila quote

Edited by Anuviel - Sep 30 2005, 01:57 PM

antocjo
  Posted: Sep 30 2005, 02:44 PM 391351 Quote u Brbljanje Quote u Pitanja za moderatore Quote u The Best of the Board Quote u Sastanke

je, djeca znaju biti jako okrutna... ph34r.gif i siguran sam da mnogi nose oziljke iz tog razdoblja svog zivota...

QUOTE (Anuviel @ Sep 30 2005, 02:56 PM)
uglavnom ono sto me nije ubilo, ojacalo me  yes.gif

samo pazi da to jacanje nije bilo otvrdnjivanje ili/i potiskivanje, koje se moze manifestirati kao borba sa 'duhovima' kojih vise ni nema i sprecavaju slobodu koju nam je Bog namjenio.

Sve traume i oziljci trebaju iscjeljenje na pravi nacin... yes.gif

A Isus je idealna osoba za to:

Zato se pojavi Sin Božji: da razori djela đavolska.
1.Ivanova 3,8

Duh Jahve Gospoda na meni je, … da iscijelim srca slomljena.
Izaija 61,1

I otrt će im svaku suzu s očiju.
Otkrivenje 21,4

merry je imao jedno predavanje o traumama... i evo koje je on korake pobrojao za pravo iscijeljenje:

- doci u svjetlost
- obracunavanje (sa prosloscu...)
- spoznaja Božje milosti
- otpusti
- daj se pomiriti

edit: upravo vidjeh klik bigsadeyes.gif

Edited by antocjo - Sep 30 2005, 03:51 PM

imrahil
Posted: Sep 30 2005, 05:43 PM 391501 Quote u Brbljanje Quote u Pitanja za moderatore Quote u The Best of the Board Quote u Sastanke

Gondorian

Member No.: 264

bravo anuviel booyah.gif
svi smo imali slična iskustva ali to nas je samo ojačalo,i možda odvelo tolkienu-i njegovim djelima zar ne?
pogledaj danas gdje su ti "napasnici" ?
sve su to jadni iskompleksirani ljudi koji mrze samog sebe!

smile.gif

zozo
Posted: Sep 30 2005, 06:42 PM 391586 Quote u Brbljanje Quote u Pitanja za moderatore Quote u The Best of the Board Quote u Sastanke

world, hold on!

Member No.: 147

Strah svakako nije dobar, ali se nekada zna pokazati kao najveci prijatelj. Da su se praljudi (spiljski) pouzdali da ce im neko bozanstvo pomoci nikad ne bi prezivjeli, iz straha od prirodnih pojava (recimo snjeg) su nasli zaklon, iz straha od smrzavanja su odrzavali vatru bla bla...

Anuviel
Posted: Sep 30 2005, 06:49 PM 391590 Quote u Brbljanje Quote u Pitanja za moderatore Quote u The Best of the Board Quote u Sastanke

QUOTE (antocjo @ Sep 30 2005, 02:43 PM)
je, djeca znaju biti jako okrutna... ph34r.gif  i siguran sam da mnogi nose oziljke iz tog razdoblja svog zivota...

QUOTE (Anuviel @ Sep 30 2005, 02:56 PM)
uglavnom ono sto me nije ubilo, ojacalo me  yes.gif

samo pazi da to jacanje nije bilo otvrdnjivanje ili/i potiskivanje, koje se moze manifestirati kao borba sa 'duhovima' kojih vise ni nema i sprecavaju slobodu koju nam je Bog namjenio.

Sve traume i oziljci trebaju iscjeljenje na pravi nacin... yes.gif

a cuj u pocetku kad bih te neke "stare" poznanike srela na ulici...bila bih bijesna i ljutita na njih...sad ih jednostavno zalim...prolazimo na ulici kao da se ne poznamo...i to ne mojom voljom...oni su tako izabralli...a ja se jednostavno ne zelim nametat takvim ljudima koji nikad nisu niti probali uspostavit nekakav normalan odnos sa mnom niti me pokusali vidjet osobom vrijednom paznje

oziljci nikad nece nestat...oni ostaju trajno...ali mogu prilicno sigurna rec da nisam vise osoba kakva sam bila prije recimo 10 godina...bojala se uopce proc na cesti pored nekog od tih ljudi...izbjegavala sam mjesta za koja sam znala da cu ih tamo sigurno sresti...jednostavno sam se oslobodila tog straha da cu morat proc kraj njih...i sada kada ih sretnem, kraj njih prolazim uzdignute glave...ne oholo tipa ko ste vi za mene...nego kao svaka normalna osoba koja se nema cega sramit yes.gif

Edited by Anuviel - Sep 30 2005, 06:49 PM

freya
Posted: Sep 30 2005, 06:51 PM 391593 Quote u Brbljanje Quote u Pitanja za moderatore Quote u The Best of the Board Quote u Sastanke

no title today

Member No.: 361

Strah može biti i prijatelj, ali samo onda ako nas priječi da učinimo nešto loše yes.gif Nije SVAKI strah loš....
Ako iz straha da ne pogriješimo, udvostručimo oprez, pažnju, koncentraciju, to je sigurno dobro..... ima puno primjera ...... smile.gif

23 replies since Sep 30 2005, 11:10 AM Track this topic | Email this topic | Print this topic
Pages: (2) < [1] 2 >
Back to Biblija

[ Script Execution time: 0.0138 ]   [ 9 queries used ]   [ GZIP Enabled ]