Welcome Guest ( Log In | Register ) Search | Member List | Help

Pages: (6) < 1 [2] 3 4 5 6 > ( Go to first unread post )
iz riznice Salomonove mudrosti, OBAVEZNO CITAJTE prvi post :exl:
« Next Oldest | Next Newest » Track this topic | Email this topic | Print this topic
Varda
Posted: Nov 30 2004, 10:41 AM 157430 Quote u Brbljanje Quote u Pitanja za moderatore Quote u The Best of the Board Quote u Sastanke

V a l i e

Group: Members
Member No.: 83

Dobro je ime bolje od velikog bogatstva - da naravno, jer dobro ime ne dolazi samo od sebe. Da bi se steklo treba puno ljubavi za druge a nimalo za sebe.

Bolja je naklonost (ljubaznost) od srebra i zlata - jer kaže se - ljepa riječ sva vrata otvara!

Bogataš se i siromah sreću - obojicu ih Jahve stvori!! Da svakako, s tom razlikom što siromah čezne za bogatstvom, a bogataš nikad ne svrne (ili vrlo rijetko) pogled na siromaha. Njihovi susreti vrlo su rijetki i većinom žive u bajkama.

To vjerojatno nije predviđeno u prvobitnom Božjem planu, no nakon spoznaje i te glupe jabuke - sve se okrenulo, pa se tako bogataši drže zajedno, a siromasi kako tko - pri tome zaboravljajući da niti jedan nije začet po Duhu svetom i da mu majka nije Marija. conf44.gif

Vilin-kamen
Posted: Nov 30 2004, 10:47 AM 157437 Quote u Brbljanje Quote u Pitanja za moderatore Quote u The Best of the Board Quote u Sastanke

A NEWT!!!

Member No.: 270

QUOTE (Varda @ Nov 30 2004, 10:41 AM)
Dobro je ime bolje od velikog bogatstva - da naravno, jer dobro ime ne dolazi samo od sebe. Da bi se steklo treba puno ljubavi za druge a nimalo za sebe.

Treba ljubiti sebe da bi te drugi ljubili.Misliš da bi,ajmo reć Aleksandar veliki,stekao naklonost ljudi oko sebe da se nije volio ili vjerovao u sebe? wink.gif

Varda
Posted: Nov 30 2004, 10:54 AM 157444 Quote u Brbljanje Quote u Pitanja za moderatore Quote u The Best of the Board Quote u Sastanke

V a l i e

QUOTE (Vilin-kamen @ Nov 30 2004, 11:46 AM)
Treba ljubiti sebe da bi te drugi ljubili.Misliš da bi,ajmo reć Aleksandar veliki,stekao naklonost ljudi oko sebe da se nije volio ili vjerovao u sebe? wink.gif

ohmy.gif huh.gif Volio je on sebe i previše, a što bi rekli ono potlačenu zbog njegove silne ljubavi, pitam se pitam dry.gif Narcisoidan neki i sebičan tip a_ne.gif

merry
Posted: Nov 30 2004, 06:11 PM 157947 Quote u Brbljanje Quote u Pitanja za moderatore Quote u The Best of the Board Quote u Sastanke

Steward of Gondor

Group: Hosts
Member No.: 7

Varda je dobro pocela appl.gif

bila je skroz ON topic - hajde potridite malo se da se ne stalno vrtimo u krugu - kada nema sta reci o navedenoj izjavi bolje sutiti ili ici u drugi topic cool.gif

dobro si rekla Vardo

dobro ime je veliko blago - jer dobro ime je rezultat dobrog karaktera
a to je najvece blago koji te nitko ne mogu oteti

dobro ime na kraju moze cak biti i korisno....

nazalost mnogi ljudi ne misle na to kada su u kusnji, da se obogate, spremni su, da sam sebe prodaju.... sad.gif

sto se tice susret bogatasa i siromaha - izgleda, da Bog bi htio da se oni sretne - jer Bog zeli nas ponovo povezati

ja to osobno cesto dozivljavam, posto slijedim Isusa stalno imam bliski kontakti s ljudima
- onda ponekad sam ja siromah, pa zajedno sam za prilicno bogatim ljudima
- i ponekad sam ja bogatas, jer sam zajedno sa pravo siromasnim ljudima

uvijek tada slavim Boga, sto je On ucinio tako cudo da se mi, koji smo tako razliciti ipak druzimo. hah.gif

Varda
Posted: Dec 1 2004, 06:22 PM 158860 Quote u Brbljanje Quote u Pitanja za moderatore Quote u The Best of the Board Quote u Sastanke

V a l i e

QUOTE (merry @ Nov 30 2004, 07:10 PM)

nazalost mnogi ljudi ne misle na to kada su u kusnji, da se obogate, spremni su, da sam sebe prodaju.... sad.gif

wink.gif O da i opet da! To je baš interesantno razmišljanje (površinski) - prvo prodaš dušu vragu, a onda hodaš na koljenima po hodočašćima ili brišeš prašinu klečeći i moleći u crkvi za oproštenje grijeha. Odeš na ispovijedi, dobiješ pokoru, primiš sveto tijelo i ..... grijesi se brišu. Ti si bogat, nisi griješan i ljudi te vole. Što ćeš više!

Dubinski - mislim da treba jedan dobar "Ariel" u kombinaciji sa "Vanishom" za pranje pa da na kraju ostane samo gola duša! dry.gif a_ne.gif Bljak! Mrzim to!

Evenstar
Posted: Dec 2 2004, 06:20 PM 159594 Quote u Brbljanje Quote u Pitanja za moderatore Quote u The Best of the Board Quote u Sastanke

:In Contact:

Member No.: 121

QUOTE (Varda @ Dec 1 2004, 06:22 PM)
wink.gif O da i opet da! To je baš interesantno razmišljanje (površinski) - prvo prodaš dušu vragu, a onda hodaš na koljenima po hodočašćima ili brišeš prašinu klečeći i moleći u crkvi za oproštenje grijeha. Odeš na ispovijedi, dobiješ pokoru, primiš sveto tijelo i ..... grijesi se brišu. Ti si bogat, nisi griješan i ljudi te vole. Što ćeš više!

EEEEEEEEEEE o tome ja pricam vec neko vrijeme klap.gif

merry
Posted: Dec 3 2004, 08:27 AM 159962 Quote u Brbljanje Quote u Pitanja za moderatore Quote u The Best of the Board Quote u Sastanke

Steward of Gondor

ah vi mislite na lazno pokajanje, ili ...? nisam siguran

ali ne vidim bas kako je to tema ove izjave....

pomozite me.... ne razumijem bas sto hocete reci

merry
Posted: Dec 11 2004, 10:25 AM 166308 Quote u Brbljanje Quote u Pitanja za moderatore Quote u The Best of the Board Quote u Sastanke

Steward of Gondor

Mudrost glasno uzvikuje na ulici, na trgovima dize svoj glas; propovijeda po bucnim uglovima, na otvorenim gradskim vratima govori svoje rijeci: "Dokle cete, vi glupi, ljubiti glupost i dokle ce podsmjevacima biti milo podsmijevanje, i dokle ce bezumnici mrziti znanje? Poslusajte moju opomenu! Gle, svoj duh pred vas izlijevam, hoću vas poučiti svojim riječima.
Izreke 1,20-23

Vilin-kamen
Posted: Dec 14 2004, 10:25 AM 168687 Quote u Brbljanje Quote u Pitanja za moderatore Quote u The Best of the Board Quote u Sastanke

A NEWT!!!

Member No.: 270

Neka mi sad neko kaže da crkva ne želi znanost.ode se pita dokle će bezumnici mrziti znanje.Ali,je li to znanje u smislu nauke ili posjedovanja mudrosti kao razboritosti?Hmmmm.... ph34r.gif

saruman
Posted: Dec 14 2004, 10:36 PM 169218 Quote u Brbljanje Quote u Pitanja za moderatore Quote u The Best of the Board Quote u Sastanke

kreč

Member No.: 130

QUOTE (merry @ Dec 14 2004, 08:54 AM)
nema nijednog komentara

zabrinjavajuce.......

eto, prijatelji moji, mudrost je dostupna ALI treba nam poniznost da je slusamo....

Dragi Merry!
Nemoj se uvrijediti ovime što ću napisati, ali ponašaš se kao pop!
Načiniš topic u kojem si TI jedini koji određuje temu o čemu će se govoriti.
Zatim staviš izravne i jasne zapovijedi(mudrosti) pa se čudom čudiš što te nitko ne sluša, jer vjernicima je to znano a, nevjernike ne zanima.

Predložio sam ti i predlažem i dalje, da se otvori topic Biblija u kojem bi SVATKO mogao izvuć nešto što mui nije jasno, ili želi pokazati i da se to tada može komentirati.

a sada da ne budem offtopic cool.gif

Mudrost glasno uzvikuje na ulici, na trgovima dize svoj glas; propovijeda po bucnim uglovima, na otvorenim gradskim vratima govori svoje rijeci: "Dokle cete, vi glupi, ljubiti glupost i dokle ce podsmjevacima biti milo podsmijevanje, i dokle ce bezumnici mrziti znanje? Poslusajte moju opomenu! Gle, svoj duh pred vas izlijevam, hoću vas poučiti svojim riječima.

Pa naravno! Evo POTPUNO istog slučaja upravo na forumu se događa.
Prenosi se Gospodinova milost, nudi se svakome, ali nitko je ne želi. Neki krenuše za plugom, drugi našli nekog drugog posla. A treći niti ne žele doći.

Ne mogu smisliti mudrost veću od Gospodinove, ja je razumijem i znam, no što bih trebao reći? Objasniti kada mi je već jasna?

Rekoh ti, da ovo je promašaj, ali ja sam samo ludi pali wizzard. silly.gif

saruman
Posted: Dec 14 2004, 10:39 PM 169221 Quote u Brbljanje Quote u Pitanja za moderatore Quote u The Best of the Board Quote u Sastanke

kreč

Member No.: 130

QUOTE (Vilin-kamen @ Dec 14 2004, 11:25 AM)
Neka mi sad neko kaže da crkva ne želi znanost.ode se pita dokle će bezumnici mrziti znanje.Ali,je li to znanje u smislu nauke ili posjedovanja mudrosti kao razboritosti?Hmmmm.... ph34r.gif

bonk.gif vilin, stekao sam dojam da si ti vjernik....

pa treba ti biti jasno da Gospodin želi reći da se glasno govori Riječ i mudrost Svevišnjega, no nitko je ne želi čuti, smiju joj se i čine drugo, ili je ne želi razumijeti/čuti. Gospodin nas upozorava, da Riječ moramo slušati, da nam nudi Duh i spasenje, kako možemo biti toliko ludi da ga ne prihvatimo????? ph34r.gif

merry
Posted: Dec 15 2004, 09:48 AM 169719 Quote u Brbljanje Quote u Pitanja za moderatore Quote u The Best of the Board Quote u Sastanke

Steward of Gondor

znanje - mislim, to moze biti u najopcem smislu

mudri ce slusati na svako znanje - naravno prije svega znanje iz bozje rijeci, ali svaka istina je Bozja istina - i tamo gjde je bila Biblija bila razirena porasla je i nauk....
samo prostudiraj jednom europsku povjest

merry
Posted: Dec 15 2004, 09:59 AM 169722 Quote u Brbljanje Quote u Pitanja za moderatore Quote u The Best of the Board Quote u Sastanke

Steward of Gondor

Saruman - ne ljutim se smile.gif

mislim da ne shvatis smisao ove topice - da bi ja postupao kako predlozis, sta bismo onda imali, smo jos dva nepotrebne topice vise:
bili bi ovdje isti razogovore kao u ostalim topicama.... je li Isus Bog, sta je sa Crkvom koja je vodila ratova, zar nije i hinuizam dobro, zar biblija nije pun gresaka itd. itd. / stalno se vrtimo oko ove teme

ali ovdje nesto drugo: samo razmilimo o pojedinim izjavama
i to nije drugcije moguce, nego da netko ih stavi, i da nije dozvoljeno govoriti o necem drugo nego o samoj izjavi.

o vrijednosti meditiranja o Rijeci je Boromir postao. ( sad.gif nazalost se onda vise nije ukljucio)

kazes vjernicima je to jasno - ma daj, nije tako! mi trebamo uciti da "kopamo" u rijeci, razmislimo sta sad to sve znaci, jer smisao je skoro uvijek visestruk.
onda kazes nevjerne to ne zanima - ne bih se slozio....
jer imaju mogucnost, ne da cuju stalno iste argumente krscana, nego da sami upoznaju izjave Biblije.

meni je to puno pomagao kada nisam bio vjernik, kada sam imao mogucnost cuti nekoliko izjava, ja sam o njima razmislio.

eto ponovo offtopic.gif ali nek to bude jos jednom kao objasnjenje smisao topica

merry
Posted: Dec 17 2004, 11:38 AM 171596 Quote u Brbljanje Quote u Pitanja za moderatore Quote u The Best of the Board Quote u Sastanke

Steward of Gondor

Uzdaj se u Jahvu svim srcem i ne oslanjaj se na vlastiti razbor. Mudre izreke 3,5

sholky
Posted: Dec 17 2004, 11:43 AM 171602 Quote u Brbljanje Quote u Pitanja za moderatore Quote u The Best of the Board Quote u Sastanke

Member No.: 98

QUOTE (merry @ Dec 17 2004, 12:37 PM)
Uzdaj se u Jahvu svim srcem i ne oslanjaj se na vlastiti razbor. Mudre izreke 3,5

ohmy.gif

Ako je to mudro...

Ne, necu uopce komentirat dry.gif

82 replies since Nov 7 2004, 04:07 PM Track this topic | Email this topic | Print this topic
Pages: (6) < 1 [2] 3 4 5 6 >
Back to Biblija

[ Script Execution time: 0.0070 ]   [ 9 queries used ]   [ GZIP Enabled ]